sábado, 3 de agosto de 2019

¿Qué es BDSM? (Què és BDSM?)

 BDSM en Poringa!

Recientemente caí en la cuenta de que, a pesar de los cientos de textos que he escrito sobre BDSM nunca he descrito de manera simple y para quienes lo desconozcan lo que significa practicar BDSM. Siempre daba por sentado que todos saben lo que significa dominar o ser dominado. Aunque puede que no. Solucionemos eso.

¿Qué es el BDSM? Independientemente de definiciones, lo que debemos saber es que se trata de una práctica donde las personas implicadas actúan por voluntad propia, aunque no lo parezca. Muchos caen en el error de imaginar que un dominado se rinden ante cualquier decisión del dominante, aunque esto no es así puesto que el dominado ha elegido por voluntad propia el rendir su voluntad. O por decirlo de otra manera: se ha entregado. Esa es la primera cosa que debéis saber antes de comenzar en el BDSM, da igual si queréis convertiros en dominados o dominantes: nunca hagáis nada que no queráis. Entregaos a alguien si os apetece, pero marcad unos límites claros y respetadlos. Habrá momentos que no estéis exactamente haciendo lo que desearíais pero vuestro deseo (de forma genérica) es ese: abandonaros a la voluntad de otro. Así pues, aunque no hagáis la práctica que mas os apetece, en realidad sí que estáis haciendo lo que os apetece porque el disfrute no es la práctica sino el haber entregado vuestra voluntad.

En el BDSM se juntan personas, habitualmente dos, donde una persona es dominada y la otra dominante. En el BDSM puede (o no) haber sexo, dolor, humillación, etc. Da igual si lo hay o no, la definición dice que si pero mi opinión es que mientras entreguéis vuestra voluntad a otro u os entreguen su voluntad, eso es BDSM. No permitáis que os digan que dominar o ser dominados desde lo cotidiano (como puede suceder con el “sexo duro”) no es BDSM. Olvidad las etiquetas y si queréis dominar o ser dominados, entonces jugad a ello, aprended y explorad. Adoptad los roles, ordenad o sed ordenados a ver que sucede. Pero siempre desde el respeto y evitando los abusos de poder. Ser amo o ama no significa hacer cuanto queráis con vuestro sumiso o sumisa sino hacer cuanto queráis dentro de lo que habéis pactado.

Jugad, practicad, probad, pero ante todo: respetad.


Recentment vaig caure en el compte que, tot i els centenars de textos que he escrit sobre BDSM mai he descrit de manera simple i per als qui ho desconeguin allò que significa practicar BDSM. Sempre donava per suposat que tots saben allò que significa dominar o ser dominat. O potser no. Solucionem això.

Què és el BDSM? Independentment de definicions, allò que hem de saber és que es tracta d'una pràctica a on les persones implicades actuen per voluntat pròpia, tot i que no ho sembli. Molts cauen a l'error d'imaginar que un dominat es rendeix davant de qualsevol decisió del dominant. Això no és cert doncs el dominat ha triat per voluntat pròpia el fet de rendir la seva voluntat. O per dir-ho d'una altra manera: s'ha lliurat a un altre. Aquesta és la primera cosa que heu de saber abans de començar al BDSM, tant és si voleu convertir-vos en dominats o dominants: mai feu res que no vulgueu. Lliureu-vos a algú si us ve de gust, però marqueu uns límits clars i respecteu-los. Hi haurà moments que no estigueu exactament fent allò que desitjaríeu però el vostre desig (de forma genèrica) és aquest: abandonar-vos a la voluntat d'un altre. Així doncs, encara que no feu la pràctica que més us ve de gust, en realitat sí que esteu fent allò que us ve de gust perquè el fet de gaudir no és a la pràctica sinó al fet d'haver lliurat la vostra voluntat.

Al BDSM s'ajunten persones, habitualment dues, on una persona és dominada i l'altra dominant. En el BDSM pot (o no) haver-hi sexe, dolor, humiliació, etc. És igual si n'hi ha o no, la definició diu que si però la meva opinió és que mentre lliureu la vostra voluntat a un altre o us lliurin la seva voluntat, això és BDSM. No permeteu que us diguin que dominar o ser dominats des de la quotidianitat (com pot succeir amb el "sexe dur") no és BDSM. Oblideu les etiquetes i si voleu dominar o ser dominats, llavors jugueu a això, apreneu i exploreu. Adopteu els rols, ordeneu o set ordenats a veure què passa. Però sempre des del respecte i evitant els abusos de poder. Ser amo o ama no vol dir fer el que vulgueu amb el vostre submís o submisa sinó fer allò que vulgueu dins d'allò que heu pactat.

Jugueu, practiqueu, proveu, però abans de tot: respecteu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario